FAQ

Op deze website proberen wij zoveel mogelijk informatie te geven over ons softwareplatform Enter Boost. Onderstaand enkele F.A.Q. die we vaak tegenkomen. Heeft u een vraag waarvan u het antwoord niet kan vinden op onze site, neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Ja, wij hosten Enter Boost bij Microsoft Azure in goed beveiligde datacenters in West-Europa. Binnen de applicatie is tot op veld- én recordniveau een permissie in te stellen om te bepalen wie wel of niet de data mag bekijken of bewerken.

Ja, stilstand is achteruitgang. Wij geloven in continu updaten in kleine stapjes zodat je niet achterop gaat lopen. Wij upgraden daarom regelmatig onze software maar breiden ook functionaliteit uit.

Ja, maar is natuurlijk wel afhankelijk van uw situatie. Enter Boost bestaat uit API’s die van buitenaf benaderd kunnen worden voor lezen en schrijven van data. Indien uw systeem ook met API’s werkt kan er op die manier een koppeling worden gemaakt. Is dat niet zo dan zoeken wij de best mogelijke methode om te koppelen met uw systeem.

Nee, het is niet duur maar kost wel wat. Kijk op onze tarieven pagina voor de prijzen.

Kan ik ook zelf wijzigingen aanbrengen in mijn oplossing? Ja, met onze editie ‘large’ komt de Full admin editor functie vrij waarmee je als klant zelf alles binnen Enter Boost kan onderhouden.

Onze concurrenten hebben ook hele mooie oplossingen, maar wij bieden een platform met een dealernetwerk dat toegankelijk is voor het MKB. De features die wij bieden zijn ontstaan vanuit de vraag uit de markt.

Een supportvraag kan gesteld worden aan je eigen dealer. Jullie kunnen zelf afpsraken maken met de dealer over de ondersteuning. Enter Boost heeft afspraken met dealers over de ondersteuning die wij geven aan de dealers.

We hebben wel een paar  richtlijnen opgesteld voor supportvragen. Dealers gebruiken deze richlijnen wanneer ze vragen hebben aan Enter Boost, maar deze richtlijnen kunnen ook door klanten gebruikt worden voor het stellen van supportvragen aan dealers.

Stel je vraag aan de dealer (en de dealer kan dit aan ons stellen) op de afgesproken manier: via email, telefoon of een webformulier van de dealer. Geef daarin duidelijk aan:

  1. Urgentie/prioriteit van het probleem. Is het urgent? Stuur dan eerst de alle gegevens (per email / anders) en bel vervolgens de betreffende dealer (en de dealer aan ons).
  2. Waar vindt het probleem plaats
    Geef duidelijk aan in welke omgeving, welk web-url, welk api request url, etc.
  3. Stappen die gedaan zijn waardoor het probleem ontstond
  4. Wat is de verwachte uitkomst?
  5. Wat is de werkelijke uitkomst?
  6. Welke oplossingen heb je zelf geprobeerd?
  7. Heb je een vermoeden waar de oplossing ligt?

Probeer zoveel mogelijk de vraag aan te vullen met print screens, voorbeelden, etc. zodat de supporter zo snel mogelijk het probleem kan oplossen.

Enter Boost draait het beste in een moderne webbrowser zoals Google Chrome. Omdat met Enter Boost vaak data wordt verwerkt is het verstandig om goede moderne hardware te gebruiken en de laatste versie van de browser te installeren. Oude (versies van) browsers worden niet ondersteund.

Wil je ons platfrom gratis uitproberen? Start met een gratis demo!

Scroll naar top