Innovatieve warehouse oplossing bij Tuinplus

Logistieke procesverbetering en inzicht door warehouse simulaties.

optimaliseren - kopie

Betere sturing door inzicht in beschikbare capaciteit orderpickers

Een optimale warehouse layout, aangepast aan het seizoen

Realtime WMS dashboard op de werkvloer

Simulatie en optimalisatie in het magazijn

Tuinplus is een groothandel en producent van tuinzaden, bloembollen en tuinartikelen voor retailers. Met merken als Buzzy, Oranjeband en Horti Tops en private labels bedienen ze winkels in binnen- en buitenland. De grote hoeveelheid orders in de seizoenen vraagt een optimale inrichting van het warehouse en het orderpick proces. Daarom ontwikkelde Mannen van Waarde innovatieve warehouse oplossingen. Door warehouse simulaties is de layout verbeterd en met het dashboard is er realtime inzicht in de performance.

Bij de warehouseoplossing voor Tuinplus gaat het om logistieke procesverbetering door inzicht in de planning en huidige drukte (in tijd gemeten).

Toegevoegde waarde

De plattegrond van het magazijn van Tuinplus is gedigitaliseerd, hierdoor kan de optimale route worden berekend en kunnen heatmaps van het magazijn weergegeven worden. Dit zorgt er voor dat de locatie indeling van producten kan worden geoptimaliseerd.

De tijd wordt berekend op basis van de digitale plattegrond. Dit kunnen we ook weer gebruiken voor heatmaps om per seizoen de picklocaties en looproutes te optimaliseren.

MAGAZIJN ROUTE OPTIMALISATIE

De plattegrond van het magazijn van Tuinplus is gedigitaliseerd, hierdoor kan de optimale route worden berekend en kunnen heatmaps van het magazijn weergegeven worden. Dit zorgt er voor dat de locatie indeling van producten kan worden geoptimaliseerd.

De tijd wordt berekend op basis van de digitale plattegrond. Dit kunnen we ook weer gebruiken voor heatmaps om per seizoen de picklocaties en looproutes te optimaliseren.

WMS Dashboard

Mannen van Waarde helpt Tuinplus met het vinden van de optimale warehouse oplossing en het beter aansturen van de orderpickers door middel van warehouse simulaties en een WMS dashboard met een benodigde capaciteits-indicatie

"Met Mannen van Waarde konden we snel de koppeling met ons WMS maken en binnen Enter Boost flexibel onze eigen pagina’s op maat maken"
Martijn van der Molen
ICT manager

Wil je ons platform gratis uitproberen? Start met een gratis demo!

Andere mooie cases

Facturatie Wierda Vermogensbeheer

Van een complex proces naar supersnel foutloos factureren

Digitalisering
Luinstra

Van papieren werkbriefjes en urenstaten naar digitale registratie in het veld

Digitale ketenintegratie Richmond Interiors

Van ordergestuurd naar voorraadgestuurd en verbeteren van de leverbetrouwbaarheid.

Scroll naar boven